Gysels

Heeft u donker gekleurde en geverniste eikenhouten keukenkasten die u graag een frisse, moderne uitstraling wil geven? Whitewashing is een fantastische manier om dit te bereiken! In dit artikel leggen we uit hoe u uw keukenkasten kunt transformeren met een whitewash effect.

1. Is whitewashing mogelijk voor geverniste eikenhouten kasten?

Ja, het is zeker mogelijk om eikenhouten keukenkasten die donker gekleurd en gevernist zijn een whitewash effect te geven. Het vereist echter een zorgvuldige voorbereiding en de juiste materialen.

2. Voorbereiding: de sleutel tot succes 🔑

Voordat u begint, is het essentieel om de kasten goed voor te bereiden:

 • Schuren: Begin met het licht schuren van de kasten om de vernislaag te verwijderen. Dit zorgt ervoor dat de whitewash goed hecht.
 • Reinigen: Na het schuren, reinig de kasten grondig om stof en vuil te verwijderen.

3. Kiezen van het juiste product 🛒

Er zijn verschillende soorten whitewash producten beschikbaar. Kies een product dat geschikt is voor hout en dat het effect geeft dat u zoekt. Wij bieden hierin onder andere Rubio Monocoat Oil 2C Plus en Ciranova Un1co voor aan. Bespreek samen met onze toonbankmedewerker de juiste stappen, en ga voor een compleet nieuwe look!

4. Het aanbrengen van de whitewash 🖌

 • Testen: Test het product eerst op een klein, onopvallend stukje hout.
 • Aanbrengen: Breng aan met een penseel of doek, afhankelijk van het gewenste effect.
 • Werken in Secties: Werk in kleine secties en veeg het overtollige materiaal af met een doek voor een gelijkmatig effect.

5. Onderhoud: de laatste stap 💫

Bescherm uw hout met de bijpassende onderhoudsproducten zoals de Rubio Monocoat Surface Care en Surface Cleaner.

6. Geniet van uw vernieuwde keuken! 🏡

Met deze stappen geeft u uw eikenhouten keukenkasten een prachtige, hedendaagse uitstraling. Whitewashing is een eenvoudige maar effectieve manier om uw keuken te vernieuwen zonder de noodzaak voor volledige vervanging.

 

Schilderen in de badkamer is een uitdaging die zowel kunst als wetenschap vereist. In deze korte gids krijgt u handige tips voor een duurzame en aantrekkelijke afwerking.

1. Vochtbestendige Verf: De Sleutel tot Succes 🚿

Het gaat in de badkamer vooral om vochtbestendigheid, niet alleen om ademende verf. Kies voor een buitenkwaliteit verf zoals Mathys Paracem Universal (mat) of Sigma Torno Aqua Satijn voor het beste resultaat.

2. Voorbereiding is Alles! ⚙️

Zorg dat de ondergrond droog is (minder dan 30% vocht). Bij een droge ondergrond is watergedragen lakverf ideaal. Bij poederende ondergronden, gebruik fixeermiddelen zoals Pegafix, Copafix of Sigmafix.

3. Ventilatie: Voorkom Schimmel ☁️

Een goed geventileerde badkamer vermindert de kans op schimmel. Een combinatie van goede ventilatie en juiste temperatuur zorgt voor optimale omstandigheden.

4. Kies Uw Kleur en Stijl 💡

Denk na over de gewenste sfeer en kies een kleur die past bij uw persoonlijke stijl. Onze experts kunnen u helpen de perfecte tint te vinden.

5. Nauwkeurigheid voor een Perfect Resultaat ✨

Neem de tijd voor nauwkeurig schilderwerk. Gebruik kwaliteitsgereedschap en volg de aanwijzingen van onze medewerkers voor een strak en duurzaam resultaat.

Met de juiste verfkeuze, grondige voorbereiding en een vleugje creativiteit, transformeert u uw badkamer in een stijlvolle en functionele ruimte. Succes met schilderen!

 

Bij Gysels NV zetten we ons voortdurend in voor de ontwikkeling en verbetering van onze technische kennis. In deze geest hebben we samengewerkt met Sigma om ons team naar een hoger niveau te tillen via het innovatieve PPG Silver-traject.

We zijn trots om aan te kondigen dat onze eigen medewerkers - Jonas, Jeroen, Céline, Gauthier en Sebastiaan - onlangs hun Silver-traject met succes hebben afgerond. Dit traject vertegenwoordigt een aanzienlijke verdieping ten opzichte van standaard trainingen. Onze focus ligt op het overwinnen van praktische uitdagingen die in het dagelijkse werk kunnen voorkomen. Dit omvat alles van het herkennen van verschillende ondergronden en omgevingsfactoren tot bouwtechnische problemen en geavanceerde productkennis.

 

Het uiteindelijke doel?

“Elke Gysels vertegenwoordiger in staat stellen zelfstandig een doordacht technisch advies op te stellen. Dit is niet alleen een stap vooruit in hun persoonlijke ontwikkeling, maar ook een strategie om onze klanten nog beter te ondersteunen en ontzorgen.Een unieke aanpak die ons onderscheidt als verfgroothandel en bevestigt dat wij altijd een stap verder gaan voor onze klanten.”

 

Een welverdiende felicitatie aan ons team voor het bereiken van deze mijlpaal! 🎉

#GyselsNV #SigmaCoatings #PPGSilver #TechnischeKennis #TeamSuccess

 

Het inrichten van een kalme en gastvrije babykamer is essentieel. Ontdek de magie van drie rustgevende kleuren en waarom ze perfect zijn voor de kinderkamer! 🎨👶

 

1. 🌟 Pastelblauw: Sereniteit van de Lucht en Zee

 

Pastelblauw brengt de kalmerende vibes van de lucht en de zee in de babykamer. Het helpt de baby tot rust te komen en creëert een lichte en ontspannen sfeer.

 

2. 💕 Zachtroze: Tederheid en Warmte

 

Zachtroze straalt tederheid, zachtheid en warmte uit. Deze kleur bevordert een gevoel van geborgenheid en creëert een vredige sfeer.

 

3. 🌿 Mintgroen: Natuurlijke Harmonie

 

Mintgroen, geïnspireerd door de natuur, symboliseert groei en vernieuwing. Het brengt een verfrissende en kalmerende uitstraling naar de babykamer, geschikt voor jongens en meisjes.

 

Bij het gebruik van deze kleuren, combineer ze met neutrale tinten zoals wit of lichtgrijs voor een gebalanceerd effect. Voeg leuke decoratieve elementen toe en maak je klaar voor een blije baby in een prachtige kamer! 🍼🏡

 

🎨 Interieurtrends voor de winter: Kleuren die Je Huis Opfleuren! 🏡

 

Deze winter zijn er enkele opwindende kleurentrends om naar uit te kijken. 🌨️❄️

 1. Warme Neutrale Kleuren 🌟
  • Beige, taupe en zachte grijstinten zijn de sterren deze winter. Ze creëren een gezellige en rustige sfeer in huis.
 2. Diepe Donkere Kleuren 🌌
  • Denk aan donkerblauw, bordeauxrood en diepgroen voor een vleugje luxe en elegantie in je interieur.
 3. Natuurtinten 🌿
  • Aardetinten, olijfgroen en warme bruine kleuren brengen een gevoel van sereniteit en natuurlijke schoonheid in huis.
 4. Pastelkleuren 🌸
  • Zachte pasteltinten zoals lichtroze, mintgroen en zachtblauw zorgen voor een lichte en luchtige uitstraling.
 5. Metallic Accenten
  • Voeg wat glamour toe met goud, koper of zilver als metallic accenten. Denk aan metallic meubels, accessoires of verlichting.
 6. Textuur en Patroon 🌟
  • Naast kleuren zijn texturen en patronen belangrijk. Overweeg behang met textuur, pluizige tapijten en gebreide dekens voor extra warmte en comfort.

Met deze trendy kleuren kun je je huis deze winter omtoveren tot een warme en stijlvolle oase. Welke kleur spreekt jou het meest aan? 💭🖌️✨

 

Kom gerust langs bij je Gysels filiaal. 🏡

 

 

De Graco Ultra Quickshot is een populaire keuze onder professionals en biedt een reeks voordelen die het schilderwerk efficiënter en kwalitatief beter kunnen maken:

Snelheid 🚀: De machine werkt veel sneller dan handmatig schilderen, wat leidt tot tijdbesparing.

Efficiëntie 💡: Minder overspray betekent dat er meer verf op het oppervlak terechtkomt en minder verf wordt verspild.

Consistente Afwerking 🎨: De Quickshot zorgt voor een gladde, gelijkmatige laag, wat moeilijk te bereiken is met handmatig schilderen.

Mobiliteit 🛒: De machine is draagbaar en gemakkelijk te verplaatsen, waardoor u flexibeler bent in uw werk.

Veelzijdigheid 🔀: Geschikt voor verschillende soorten verf en oppervlakken, wat betekent dat u niet voor elk project een nieuwe machine nodig hebt.

Gebruiksgemak 👌: Eenvoudig in gebruik, met gemakkelijk te begrijpen controles en instellingen.

Onderhoud 🧼: Over het algemeen eenvoudig te reinigen en te onderhouden, wat de levensduur van het apparaat verlengt.

Precisie 🎯: Met verschillende instellingen en spuitmonden kunt u de machine aanpassen voor specifieke taken, wat leidt tot een hogere nauwkeurigheid.

Ergonomie 💪: Ontworpen met het oog op gebruiksvriendelijkheid, waardoor de fysieke belasting bij langdurig gebruik wordt verminderd.

Investering 💰: Hoewel de initiële kosten hoog kunnen zijn, is de machine op de lange termijn vaak kostenefficiënt door de besparing op tijd en materialen.

#ForzaGysels. 

Virusdodend behang 😷

Het Belgische bedrijf Grandeco heeft onlangs een innovatief product geïntroduceerd - virusdodend behang. Dit behang is speciaal ontworpen om virussen, waaronder COVID-19, te bestrijden en te inactiveren. Het product is ontwikkeld met het oog op hygiëne en veiligheid in woon- en werkomgevingen. 🏡

Het virusdodende behang maakt gebruik van geavanceerde technologie en bevat ingrediënten die de verspreiding van virussen op oppervlakken helpen verminderen. Het is effectief tegen verschillende soorten virussen en bacteriën en biedt een extra laag bescherming in ruimtes waar hygiëne cruciaal is.

Grandeco heeft het behang gelanceerd als reactie op de voortdurende zorgen over de verspreiding van infectieziekten in de samenleving. Het product is beschikbaar voor zowel residentiële als commerciële toepassingen en kan helpen bij het creëren van gezondere leefomgevingen. 🌟

Dit initiatief van Grandeco toont aan hoe innovatie in materialen en design kan bijdragen aan de bestrijding van infectieziekten in onze leefomgeving.

Over het algemeen kan virusdodend behang ook in woonzorgcentra een waardevolle aanvulling zijn op de reeks maatregelen die worden genomen om de gezondheid en veiligheid van de bewoners te waarborgen. Het biedt een proactieve benadering van het verminderen van het infectierisico en draagt bij aan een gezondere leefomgeving voor de oudere bevolking. 👵👴

Verkrijgbaar bij je Gysels filiaal.

#ForzaGysels 💪

Waarom is schuren belangrijk bij het schilderen? 🎨

Schuren is een cruciale stap in het schilderproces, met diverse doelen die uiteindelijk leiden tot een gladde, duurzame en professionele afwerking van het geschilderde oppervlak. Enkele redenen waarom schuren essentieel is:

 • Verwijderen van oneffenheden:
  Schuren helpt bij het elimineren van kleine oneffenheden zoals ruwe plekken, stofdeeltjes en bobbels. Hierdoor ontstaat een glad en gelijkmatig oppervlak waarop de verf gelijkmatig kan worden aangebracht. ✨
 • Verbeteren van hechting:
  Door het oppervlak licht te schuren, ontstaat een iets ruwere textuur. Dit verbetert de hechting van de verf, waardoor deze langer meegaat en minder snel afbladdert. 🤝
 • Verwijderen van oude verflagen:
  Bij overschilderen is schuren nodig om oude verflagen licht op te ruwen. Zo hecht de nieuwe verflaag goed en voorkomt dit dat de nieuwe verf loskomt van de oude laag. 🔄
 • Egaliseren van kleur en glans:
  Schuren vermindert kleurverschillen en ongelijkmatigheden in glansniveaus. Hierdoor ontstaat een consistente verfuitstraling over het hele oppervlak. 🌈
 • Voorbereiding voor afwerklagen:
  Bij het aanbrengen van een afwerklak of toplaag is schuren van tussenliggende verflagen belangrijk voor een glad oppervlak. Dit resulteert in een professionele en gepolijste uitstraling. ✅
 • Verbeterde verfabsorptie:
  Bij hout en andere poreuze oppervlakken opent schuren de poriën. Hierdoor absorbeert de verf beter en ontstaat een gelijkmatigere afwerking. 🌟

Veel succes met de schuurklus

 #forzagysels

Beste klanten,

Wij gaan in zomerverlof van 21/07  tot en met 30/07, we verwelkomen jullie graag terug op maandag 31 Juli.

Tijdens de periode van 31/07 tot en met 13/08 zullen er gewijzigde openingsuren gelden.

 • Open van 7.30u tot 12u – 13u tot 16u
 • Gesloten op zaterdag

 

Team Gysels