Gysels
Ik wil mijn badkamer in een nieuw jasje steken! 🏠

Je hebt net een in-stap-klaar huis gekocht, maar de badkamer is niet helemaal naar je smaak. Een volledig nieuwe badkamerinstallatie kan behoorlijk in de papieren lopen, maar er zijn budgetvriendelijke alternatieven die je kunt overwegen. Twee veelvoorkomende opties zijn het herschilderen van je badkamertegels en het aanbrengen van hedendaagse Stuc-technieken. In dit artikel bespreken we beide opties en hoe je te werk kunt gaan.

Een strakke- of een rustieke look 🌟

Alvorens je te werk gaat om je badkamer tegels te gaan herschilderen, stel je bij jezelf de vraag of je je tegels in zijn vorm laat zoals ze zijn of dat je voor effen muren gaat. Bekijk het in de stijl van uw woning, ga je voor een strakke moderne look, zet dan jouw betegelde muren effen door gebruik te maken van een voorgeschreven plamuur (dalapro facade,dalapro medium, dalapro fine…). Een Facade plamuur hecht gemakkelijker op een gladde ondergrond. Wanneer je jouw muren hélemaal 100% strak te zetten wordt er aangeraden op een renovatievlies te gaan gebruik (Erfurt M140, Gysels Renovatie vlies 145gr.).

Vraagt uw woning om een rustieke uitstraling én zitten er geen gedrukte afbeeldingen op uw bestaande tegels, dan kan je met de nodige primer (Sigma multiprimer Aqua,Mathys Zinser 1-2-3) uw tegels gaan voorbehandelen.

 

De juiste materiaal keuze en kleuren 🎨

Wanneer je ervoor kiest om je tegels in je badkamer te behouden kan je gaan spelen met verschillende glansgraden wanneer je badkamer dit toe staat! Hoogglans (Sigma Tigron Glos) is weer hélémaal in en het is bovendien 100% afwasbaar! Je hoeft zelf niet na te denken over kleuren, je zet jouw plafond en de niet betegelde muren in een semi-matte verf (Sigma perfect Semi-mat of Mathys Paracem deco Semi-Matt) en jouw tegels in een hoogglans lak en bam je hebt een klassenvolle witte badkamer zonder keuzestress aan kleuren!

Ga je toch voor de tikkeltje meer? En heeft jouw badkamer voldoende ventilatie… bezoek dan eens een van onze winkels en bespreek samen met onze winkelmedewerker voor een sfeervol afwasbaar behang (Arte en Hooked On Walls, Dutch, Masureel) als accent te gaan gebruiken!

Hoe ga ik te werk 

 1. Voorbereiding: Reinig de tegels grondig om vet, vuil en zeepresten te verwijderen. Schuur de tegels licht op zodat de verf  of het plamuur beter hecht.
 2. Afplakken: Plak de randen van de tegels, de randen van de douche of badkuip en andere delen die niet geverfd moeten worden af met afplaktape (Copagro Expert tools gold tape, 3M gouden tape, … ).
 3. Primer of plamuren: Als de verffabrikant dit aanbeveelt, breng dan een geschikte primer, aan op de tegels en laat het drogen volgens de instructies.
 4. Verf: Breng de tegelverf aan in dunne, gelijkmatige lagen met een kwast of roller. Laat elke laag volledig drogen voordat je de volgende aanbrengt. Meestal zijn twee tot drie lagen voldoende.
 5. Afdichten: Als je de voegen tussen de tegels en de badkamermeubels wilt bijwerken, gebruik dan een geschikte kit om ze af te dichten.
 6. Drogen: Laat de verf grondig drogen volgens de aanbevelingen van de fabrikant voordat je de badkamer weer in gebruik neemt.

Voordelen 

 • Budgetvriendelijk.
 • Je kunt de uitstraling van je badkamer snel vernieuwen.
 • Tal van kleuropties om uit te kiezen.

De badkamertrend van vandaag!

Wens je dat tikkeltje meer? Kies dan voor de trend van vandaag en tover jouw badkamer om tot een echt wellness paradijs door gebruik te maken van technische technieken. (Mortex, Stoopen en Meeûs Stuc Deco, Stuc Granito). Het is aan te raden wanneer je voor deze look gaat alsnog een professional in te schakelen. Het plaatsen van een technische techniek vraagt ervaring en vooral veel energie.

Voordelen 

 • Duurzaam en waterbestendig.
 • Moderne en stijlvolle uitstraling.
 • Kan over bestaande tegels worden aangebracht.

Het opledingcentrum van Gysels

Binnen Gysels beschikken we over ons eigen opleiding centrum te Torhout. Geregeld kan je genieten van een goed gestuctureerde opleiding van onze huismerken, beginnend met een stukje theorie met als kers op de taart enkele uren praktijk!

Kies de methode die het beste bij jouw stijl en behoeften past 

Het herschilderen van badkamertegels en het aanbrengen van Mortex zijn beide geld besparende opties om je badkamer te transformeren zonder de kosten van volledige vervanging. Kies de methode die het beste bij jouw stijl en behoeften past, en volg de instructies zorgvuldig om de gewenste resultaten te bereiken.

Of je nu voor badkamertegels herschilderen of Mortex kiest, vergeet niet om voldoende ventilatie te hebben tijdens het schilderen.