Gysels
Transformeer uw eikenhouten keukenkasten met een whitewash effect: een stijlvolle update 🎨🍽️

Heeft u donker gekleurde en geverniste eikenhouten keukenkasten die u graag een frisse, moderne uitstraling wil geven? Whitewashing is een fantastische manier om dit te bereiken! In dit artikel leggen we uit hoe u uw keukenkasten kunt transformeren met een whitewash effect.

1. Is whitewashing mogelijk voor geverniste eikenhouten kasten? βœ…

Ja, het is zeker mogelijk om eikenhouten keukenkasten die donker gekleurd en gevernist zijn een whitewash effect te geven. Het vereist echter een zorgvuldige voorbereiding en de juiste materialen.

2. Voorbereiding: de sleutel tot succes πŸ”‘

Voordat u begint, is het essentieel om de kasten goed voor te bereiden:

  • Schuren: Begin met het licht schuren van de kasten om de vernislaag te verwijderen. Dit zorgt ervoor dat de whitewash goed hecht.
  • Reinigen: Na het schuren, reinig de kasten grondig om stof en vuil te verwijderen.

3. Kiezen van het juiste product πŸ›’

Er zijn verschillende soorten whitewash producten beschikbaar. Kies een product dat geschikt is voor hout en dat het effect geeft dat u zoekt. Wij bieden hierin onder andere Rubio Monocoat Oil 2C Plus en Ciranova Un1co voor aan. Bespreek samen met onze toonbankmedewerker de juiste stappen, en ga voor een compleet nieuwe look!

4. Het aanbrengen van de whitewash πŸ–ŒοΈ

  • Testen: Test het product eerst op een klein, onopvallend stukje hout.
  • Aanbrengen: Breng aan met een penseel of doek, afhankelijk van het gewenste effect.
  • Werken in Secties: Werk in kleine secties en veeg het overtollige materiaal af met een doek voor een gelijkmatig effect.

5. Onderhoud: de laatste stap πŸ’«

Bescherm uw hout met de bijpassende onderhoudsproducten zoals de Rubio Monocoat Surface Care en Surface Cleaner.

6. Geniet van uw vernieuwde keuken! 🏑

Met deze stappen geeft u uw eikenhouten keukenkasten een prachtige, hedendaagse uitstraling. Whitewashing is een eenvoudige maar effectieve manier om uw keuken te vernieuwen zonder de noodzaak voor volledige vervanging.