Gysels
Rolsteiger opbouwen? Dat doe je zo.

Zo bouw je de rolsteiger op. 

Ten eerste zorg je voor een goede basis. De basis bepaalt namelijk de stabiliteit van de rolsteiger. Na het plaatsen van de wielen in de frames is het belangrijk dat je een horizontaalschoor van binnen naar buiten onder de eerste sport bevestigd. Vervolgens maak je de basissectie af door de wielen naar buiten én op de rem te zetten. 

De vervolgstap is het plaatsen van de Safe-Quick® GuardRails (met het instructielabel naar binnen) op de bovenste sport. Op het instructielabel wordt vervolgens gemeld waar het (tijdelijke) platform geplaatst kan worden. De kant met de rode haken moeten als eerst geplaatst worden. Platform geplaatst? Stel dan alvast de rolsteiger waterpas. 

Bevestig de staander van de driehoekstabilisatoren onder de zevende sport en de ligger tussen de eerste en de tweede sport. De uiteinden moeten de grond raken. Nu ben je klaar om de rolsteiger te betreden, waarna je de rolsteiger kan doorbouwen met een 7-sports frame aan weerskanten. Borg de frames met een borgpen. 

De Safe-Quick® GuardRails kunnen nu weer op de bovenste sporten geplaatst worden. Lees af waar het volgende platform (met luik!) geplaatst moet worden en betreed het platform. Nu herhaal je alle eerdere stappen totdat de gewenste hoogte bereikt is. Op het hoogste platform plaats je een kantplank, waarna de rolsteiger gereed voor gebruik is.