Gysels
DE NIEUWE LIJMEN VAN DALAPRO

GEBRUIKSGEMAK EN EEN PERFECT EINDRESULTAAT

Met haar nieuwe gamma lijmen biedt Dalapro een toekomstgericht antwoord op de strengere Scandinavische normen. Met de nieuwe lijmen – waarvan drie met Svanen Ecolabel – is er nu nog meer aandacht voor welzijn, duurzaamheid en gebruiksgemak.

NIEUWE REFERENTIE

De nieuwe Dalapro Allround Adhesive wordt ongetwijfeld het paradepaardje van het nieuwe gamma. Onze eigen labotesten en ‘blinde’ testen deden al het beste vermoeden, maar wat écht telt, is natuurlijk de mening van de vakman. Een testpubliek bestaande uit een representatieve groep schilders uit Vlaanderen en Wallonië is de laatste maanden op de eigen werven aan de slag gegaan met Dalapro Allround Adhesive en dit zowel op wanden als op plafonds. Op verschillende ondergronden werden allerhande soorten bekledingen verlijmd zoals behang en vliesbehang, glasweefsels, renovatievliezen, enz. Elk van deze vakmannen werkte reeds met meerdere lijmen van diverse fabrikanten. Ze hebben ook veel praktijkervaring met minstens een van de huidige Dalapro-lijmen ‘Plus’ of ‘Plus Top’, zodat ze de eigenschappen van de nieuwe lijm perfect konden vergelijken met die van de ‘oude’ lijmen.

ZEER UITGEBREID GETEST, ZEER GOED BEVONDEN

De reacties vanop de werven bevestigden de vele voordelen die ook al bleken uit alle voorgaande testen. Wat de schilders onmiddellijk opviel is een duidelijk hogere kleefkracht en vooral de veel betere aanvangskleefkracht, meer onmiddellijke ‘tack’ dus. Een eveneens veel gehoorde eigenschap is de spatarme verwerking en de gemakkelijke verdeling op wanden en plafonds net zoals de aan­gename, langere open tijd.

 

ALLESKUNNER

Dalapro Allround Adhesive is een lijm van topkwaliteit – mét ecolabel – die zeer breed inzetbaar is. ‘Allround’ is – zoals de naam al laat vermoeden – voor vele toepassingen geschikt zoals bijvoorbeeld behang, vlies­behang, wapenings- en renovatievliezen, glasvezelweefsels, textielweefsel, vinylbekleding met papieren rug, enz. Aanbrengen kan zowel met borstel, rol, airless of behang­machine.

Deze alleskunner biedt naast zijn technische eigenschappen ook een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding!

BINNENKORT NOG MEER DALAPRO-NIEUWIGHEDEN

Dalapro Allround Adhesive is een méér dan waardige opvolger voor de huidige lijmen ‘Plus’ en ‘Plus Top’. Het aanbod wordt vervolledigd met een aantal lijmspecialiteiten waarmee Dalapro nog beter kan beantwoorden aan een aantal heel specifieke behoeften van vakmensen in decoratie. Naast de polyvalente Allround Adhesive zien we nog dit jaar een lijm voor natte ruimtes (Dalapro Hydro Adhesive), een lijm speciaal voor extra zware bekledingen (Dalapro Extra Adhesive), en een lijm enkel en alleen voor behang met papieren rug (Dalapro Wallpaper Adhesive).

Bron: Decoratie Magazine

http://decoratie.pmg.be/nl/dossier/MVDbe1905R03_00

Dalapro Allround Adhesive